Stand van zaken zonnepark januari 2022

Op 7 november is de eerste stroom geleverd aan het net. De fysieke bouw is gedurende november en december verder afgerond en sinds december zitten we in de volgende fase: testen, testen, testen. 

De levering van stroom is dus al op gang gekomen maar daarmee zijn we er nog niet. Het park moet op alle details perfect presteren en daarvoor moeten talloze testen worden uitgevoerd. We willen natuurlijk dat alles goed gecheckt is en we er vele jaren op kunnen vertrouwen dat alles werkt zoals het hoort.

Tussen 16 december en 5 januari is er een zogenaamde 'Provisional Acceptance Test' uitgevoerd door aannemer ProfiNRG. Deze test en de resultaten daarvan worden vastgelegd in een voorlopig testrapport, welke door ProfiNRG aan ons wordt overhandigd. ProfiNRG moet aantonen dat de zonnestroominstallatie voldoet aan de eisen zoals gesteld in de Overeenkomst alvorens de opleverinspectie plaats kan vinden. Deze rapportage is op 22 januari ontvangen en gaat nu naar de Technisch Adviseur van LangstraatZon om gecontroleerd te worden op juistheid en compleetheid. Het systeem moet een optimale prestatie leveren, voldoen aan de contractuele eisen die gesteld zijn en daarnaast moet alle documentatie 'As build' worden gemaakt. Veel van de fysieke restpunten zijn al opgelost maar ook de komende weken wordt nog gewerkt aan het oplossen van de laatste punten door ProfiNRG. Als dit alles afgerond en gecontroleerd is kunnen we uiteindelijk het park en alle documentatie overnemen en de bouwfase formeel afronden.