Energieloket Waalwijk

Wil je ook energie besparen? Kom zaterdag 5 november langs bij het Energieloket Waalwijk in de Bibliotheek Waalwijk

De hoge kosten van energie zijn het gesprek van de dag. Ook het klimaat en de behoefte aan een duurzame samenleving staan voortdurend in het middelpunt van de belangstelling. Vaak kun je door het bos aan alle beschikbare informatie over de mogelijkheden om te verduurzamen de bomen niet meer zien. Het Energieloket Waalwijk wil je dan ook graag helpen bij de vragen en keuzes die je moet maken bij het verduurzamen van je huis.

Vanaf 1 november a.s. start energiecoöperatie Langstraat Energie, op verzoek van de Gemeente Waalwijk, met het Energieloket Waalwijk. Dit loket wordt bemenst door opgeleide, onafhankelijke energiecoaches. Op elke zaterdag van 10:30 tot 12:30 uur zal er een inloopspreekuur zijn in de Bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4a. Onze energiecoaches kunnen je dan te woord staan en, als je dit wilt, op basis van verstrekte gegevens over je huis, een huisbezoek plannen. Alles gratis.

Als bewoner kun je bij het Loket terecht met al je vragen over je energieverbruik en isolerende maatregelen. Te denken valt aan informatie over wat je kunt bereiken met aanpassingen in je gedrag, zoals korter douchen en de thermostaat een graadje lager. Of aan wat je met kleine uitgaven zoals radiatorfolie en een waterbesparende douchekop aan energie kunt besparen. Maar ook kunnen de vrijwilligers van het Energieloket je als eigenaar van een woning onafhankelijk informeren en ondersteunen in de overwegingen bij grotere investeringen, zoals het isoleren van het dak en de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. Daarnaast kun je worden ingelicht over mogelijke subsidies, leningen en fiscale voordelen.

Het Energieloket Waalwijk is digitaal bereikbaar via energieloketwaalwijk@gmail.com en www.langstraatenergie.nl.

A.s. zaterdag 5 november zal het Energieloket Waalwijk in de Bibliotheek Waalwijk niet alleen tijdens het inloopspreekuur van 10:30 tot 12:30 uur aanwezig zijn, maar ook tijdens het Digitaal-Sterker-Festival van 13:00 tot 16:00 uur.

 #energieloketwaalwijk, #langstraatenergie, #langstraatzon, #regionaalenergieloket, #energiebesparen

LangstraatEnergie_1 Energieloket Waalwijk - LangstraatZon                          Bibliotheek Energieloket Waalwijk - LangstraatZon