Inschrijven

Weet jij het zeker; móét en zal je die LangstraatZonDelen claimen die jou doen verduurzamen én financiële voordelen bieden!? Diegenen die ervoor willen gaan, zitten hier goed. Want je bent hier nog maar enkele klikken verwijderd van inschrijving bij de coöperatie LangstraatZon. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Lees het onderstaande goed door, dan wijst de rest zich vanzelf en ben je binnen no-time lid van de club!

Stap 1a: Registreren bij Zon op nederland

Om deel te kunnen nemen aan LangstraatZon, moet je je eerst registreren bij Zon op Nederland. Zon op Nederland is de partij die onze administratie regelt.

Let op: je moet hier veel invullen. Omdat het belastingvoordeel betreft, wil de Belanstingdienst immers het nodige van je weten. Lees ook de privacyverklaring goed door. We gebruiken jouw gegevens alléén om het voordeel wat betreft de belastingteruggave aan je toe te kennen en de lidmaatschapskosten van € 10,- per jaar te kunnen innen.

Registreren via Zon op Nederland

Stap 1b: Daadwerkelijk inschrijven

Gefeliciteerd! De eerste stap is gezet! Als het goed is heb je na jouw registratie bij Zon op Nederland automatisch een e-mail met jouw gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd gekregen. Je kunt je nu daadwerkelijk inschrijven voor het LangstraatZon-project.

Let op: houd een factuur van jouw energieleverancier bij de hand, want je hebt verschillende gegevens nodig die daarop te vinden zijn. 

En even voor de goede orde: je schrijft je eerst in voor de coöperatie LangstraatZon, voor € 10,- per jaar. Daarna ga je de gegevens aanvullen en geeft je aan hoeveel LangstraatZonDelen (certificaten) je wilt (nooit méér kWh’s dan je eigen verbruik!) 

Daadwerkelijk inschrijven via Zon op Nederland

 Hulp bij het invullen vind je hier

 Of: lees eerst over de stappen van inschrijven tot werkend zonnepark

Zodra de opdracht voor de bouw van het zonnepark gegeven kan worden – naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020) – wordt een bedrag van € 100,- per LangstraatZonDeel van je bankrekening afgeschreven (alleen in het geval van keuze voor volledige inleg). 

Doe je mee zonder inleg, dan worden er kosten door de energieleverancier (Greenchoice) ingehouden en verrekend met de korting op jouw energiebelasting.  

Zodra met LangstraatZon stroom geproduceerd wordt (naar verwachting medio 2020) ontvang je minimaal 15 jaar schone, lokaal geproduceerde energie van ‘jouw’ zonnepark. Gewoon via je huidige aansluiting. 

afm vrijstelling prospectus

Goed om te weten voor de inschrijving

1. Registreer je als ‘gebruiker’.

2. Log in als gebruiker en doorloop de volgende stappen:

  • Wachtwoord aanpassen
  • Persoonlijke gegevens controleren en aanvullen
  • Adres gegevens controleren en aanvullen In deze stap worden ook uw EAN code en energieleverancier ingevuld
  • Inschrijven op project (LangstraatZon PCR1 of 2)
  • Lid worden van LangstraatZon Coöperatie U.A.
  • Bevestigen van de inschrijving. Deze laatste stap kan  pas worden uitgevoerd als alle voorgaande stappen zijn uitgevoerd. Voor een gedetailleerde handleiding zie: Handleiding Registratie OZON Particulier persoon PROJECT Zonnepark LangstraatZon.

Van plan tot realisatie

Infographic