Postcoderoos

Wil je deelnemen aan de coöperatie LangstraatZon, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Een van die voorwaarden is dat je binnen de gedefinieerde postcoderoos woont. Maar wat is die postcoderoos nu precies?

Wanneer je met jouw wijk of dorp aan de slag wil met een wind- of zonnecollectief, dan kan dat aan de hand van de Regeling Verlaagd Tarief. Die regeling wordt ook wel de postcoderoosregeling genoemd. Het geeft inwoners van een bepaald gebied recht op een korting op hun energiebelasting wanneer BAG woonplaatsen Gemeente Waalwijkzij middels een coöperatie in het opwekken van duurzame en lokale energie investeren.

Bij diegenen die gebruik maken van de postcoderoosregeling, wordt verlaging van de energiebelasting toegepast tot maximaal het eigen verbruik (maximaal 10.000 kWh per jaar). Leden van een coöperatie hebben zo lagere energiekosten, en de coöperatie heeft inkomsten uit de verkoop van stroom. 

De postcoderoos voor LangstraatZon is als volgt; 
- postcoderoos 1: 5161, 5165, 5146, 5141, 5145, 5144
- postcoderoos 2: 5142, 5143, 5144, 5145, 5141

Het zijn dus alle inwoners van Gemeente Waalwijk die aan LangstraatZon deel kunnen nemen. Particulieren, huurders, verenigingen, stichtingen en het mkb uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik dus. 

Het project is optioneel voor inwoners van de aangrenzende gemeenten. Raadpleeg bij interesse het bestuur van LangstraatZon via .