Veertig procent zonnepark Waalwijk verkocht: coöperatie houdt extra informatieavonden

Bron: Brabants Dagblad

WAALWIJK - LangstraatZon,  de coöperatie die in Waalwijk een zonnepark wil aanleggen, houdt in maart vier extra informatieavonden over het project. Na de informatieavonden eind januari is veertig procent van de eerste fase van het zonnepark verkocht. ,,Een mooi resultaat", vindt voorzitter Albert Pols. ,,Maar onze ambitie is groter.”

De coöperatie krijgt veel mailtjes en telefoontjes binnen met vragen. ,,We merken ook dat er nog veel mensen zijn die nog niet op de hoogte zijn van de plannen. Vandaar de extra informatierondes.”
LangstraatZon wil rond de zomer beginnen met de aanleg van een zonnepark op bedrijventerrein Haven Acht. Bij het Ecopark aan de Gansoyensesteeg is ruimte voor een groot park van vier hectare. De coöperatie wil op de voormalige vuilstort bijna 15.000 industriële zonnepanelen laten leggen. De groene stroom wordt verkocht aan energieleverancier GreenChoice. 

Lagere energierekening
Voor de eerste fase van het project zijn naar schatting tussen de vijf- en zevenhonderd deelnemers nodig. Wie in het project wil investeren, kan certificaten (zonnedelen) aanschaffen. Het gaat dan onder meer om inwoners, verenigingen en kleine bedrijven in de gemeente, die zelf geen plek hebben voor zonnepanelen. Maar ook andere partijen, zoals huurders, kunnen aanhaken. Wie meedoet, krijgt er een lagere energierekening voor terug.

Alleen inwoners Waalwijk
Meedoen met het zonnepark op Haven Acht kunnen vooralsnog alleen inwoners van de gemeente Waalwijk. ,,In de tweede fase willen we ook mensen uit de directe omgeving de kans bieden mee te doen. We hebben daarvoor al een paar aanmeldingen binnen van gezinnen uit Kaatsheuvel en Drunen.”

Waspik
Van de vier informatieavonden over het zonnepark zijn er de komende weken drie in Waalwijk en een in Waspik: buurthuis Bloemenoord (11 maart), buurthuis 't Schooltje (12 maart), buurthuis Zanddonk (17 maart) en buurthuis Parkpaviljoen (18 maart). Alle avonden beginnen om 19.30 uur.