Realisatie zonnepark LangstraatZon steeds dichterbij

WAALWIJK - De realisatie van LangstraatZon – het lokale zonnepark waar inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik samen energie op gaan wekken – komt steeds dichterbij. Want de interesse voor de LangstraatZonDelen is erg groot, zo blijkt uit de drukbezochte informatieavonden, de vele mailtjes en telefoontjes die bij het bestuur binnenkomen én de bezoekersaantallen van de inloopmomenten. “En dus besloten we om nog 4 extra informatiebijeenkomsten in te lassen”, zo laat voorzitter Albert Pols van coöperatie LangstraatZon enthousiast weten.

De inschrijvingen stromen inmiddels binnen, maar er zijn nog steeds inwoners van Gemeente Waalwijk die nog niet van de plannen voor het zonnepark op de hoogte zijn, zo stelt de voorzitter. “Of ze zitten nog met vragen of onduidelijkheden, waardoor de stap naar inschrijven nog te groot is. We houden dan ook extra informatieavonden. Want we hebben iedereen nodig. Om écht van start te kunnen gaan, moeten we minimaal 650 deelnemers hebben. Dus we zetten de stoelen weer klaar, voor voorlopig 4 extra infoavonden. En mogelijk volgen er nog meer…” 

De extra infoavonden zijn als volgt gepland:

  • woensdag 11 maart 2020 vanaf 19.30 uur in Buurthuis Bloemenoord (Bloemenoordplein 3) te Waalwijk
  • donderdag 12 maart 2020 vanaf 19.30 uur in Buurthuis 't Schooltje (Carmelietenstraat 56) te Waspik 
  • dinsdag 17 maart 2020 vanaf 19.30 uur in Buurthuis Zanddonk (Willaertpark 2A) te Waalwijk
  • woensdag 18 maart 2020 vanaf 19.30 uur in Buurthuis Parkpaviljoen (Grotestraat 154A) te Waalwijk

LangstraatZon voor iedereen
LangstraatZon is een duurzaam initiatief voor inwoners van Gemeente Waalwijk. Diegenen die in LangstraatZonDelen van de geplande bijna 15.000 zonnepanelen investeren, kunnen straks hun eigen energie opwekken. Het zonnepark, dat halverwege dít jaar op de oude vuilstort in Waalwijk gerealiseerd moet worden, gaat het milieu en volgende generaties een handje helpen, maar levert ook fikse financiële voordelen voor de deelnemers op. Met LangstraatZonDelen betaal je immers 15 jaar lang geen energiebelasting over je zelf opgewekte kWh’en en je krijgt de opbrengst op je rekening uitgekeerd.

Pols wil overigens graag een veelgehoord misverstand de wereld uit helpen. “Het is een project voor íédereen; voor zowel particulieren als het mkb, eigenaren van een koopwoning en huurders, en voor stichtingen en verenigingen. En ook voor mensen met een kleine portemonnee zijn er mogelijkheden, dankzij de samenwerking met Greenchoice – leverancier van duurzame energie – en de Rabobank. De hele gemeente kan dus participeren. En daar plukt iedereen de vruchten van.”

Extra informatieavonden
In de afgelopen maanden woonden al veel inwoners van Gemeente Waalwijk de informatieavonden van LangstraatZon bij. “De interesse is er; dat werd ons al vrij snel duidelijk”, aldus Pols. “We bléven er maar extra stoelen bijzetten. Maar omdat nog niet iedereen bereikt is, komen er nog extra infoavonden. Want wij begrijpen dat je de beslissing om in een coöperatie te participeren misschien liever niet alleen op basis van het doorlezen van een website neemt. Dat je liever eerst face-to-facecontact hebt. Die gelegenheid willen wij bieden.” 

Meer informatie over het project LangstraatZon is te vinden op deze website en op onze Facebookpagina. Kun je niet bij de extra infoavonden zijn, maar wil je wel het fijne van het project weten? Neem dan een kijkje in de uitgebreide FAQ of neem contact op via  om een persoonlijk adviesgesprek in te plannen.

694 Realisatie zonnepark LangstraatZon steeds dichterbij - LangstraatZon