LangstraatZon neemt corona-preventiemaatregel; 4 infoavonden afgelast

De 4 extra LangstraatZon-infoavonden die deze maand in Waalwijk en Waspik plaats zouden vinden, zijn afgelast. Het bestuur van de coöperatie neemt hiermee een preventieve maatregel tegen het coronavirus. “Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en respecteren de voorschriften van de overheid dan ook”, aldus voorzitter Albert Pols. “Wij willen de gezondheid van inwoners onder géén beding in gevaar brengen. Vandaar ons besluit.”

Op woensdag 11,  donderdag 12, dinsdag 17 en woensdag 18 maart zouden – wegens grote belangstelling tijdens de eerdere infoavonden – 4 extra bijeenkomsten plaatsvinden in respectievelijk Buurthuis Bloemenoord te Waalwijk, ’t Schooltje te Waspik en Buurthuis Zanddonk en Buurthuis Parkpaviljoen te Waalwijk. Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus mogen tijdelijk géén bijeenkomsten voor grote groepen meer georganiseerd worden. LangstraatZon geeft gehoor aan die oproep.

Op een later moment
Na een reeks drukbezochte bijeenkomsten in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik, besloot de coöperatie recent 4 extra informatieavonden in te lassen. De eerste 2 zouden afgelopen week al plaatsgevonden hebben en 2 stonden voor deze week ingepland, maar ze zijn inmiddels allemaal tot nader order uitgesteld. De coöperatie doet er alles aan om iedereen op tijd van de afgelasting op de hoogte te brengen, maar doet ook een beroep op inwoners van de gemeente. “Om te voorkomen dat er toch mensen voor de deur staan, willen we eenieder vragen om ook anderen zo veel mogelijk te informeren.”

De informatiebijeenkomsten worden zo spoedig mogelijk opnieuw ingepland, zo laat Pols weten. “Het is dus verstandig om onze website en Facebookpagina in de gaten te houden.”

Duurzaam zonnepark in Waalwijk
LangstraatZon is een duurzaam initiatief voor inwoners van Gemeente Waalwijk. Diegenen die in LangstraatZonDelen van de geplande bijna 15.000 zonnepanelen investeren, kunnen straks hun eigen energie opwekken. Het zonnepark, dat halverwege dít jaar op de oude vuilstort in Waalwijk gerealiseerd moet worden, gaat het milieu en volgende generaties een handje helpen, maar levert ook fikse financiële voordelen voor de deelnemers op. Met LangstraatZonDelen betaal je immers 15 jaar lang geen energiebelasting over je zelf opgewekte kWh’en en je krijgt de opbrengst op je rekening uitgekeerd.