Informatieavond LangstraatZon in Waalwijk trekt recordaantal bezoekers

De LangstraatZon-informatieavond in Waalwijk heeft woensdag 29 januari een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 200 belangstellenden bezochten de bijeenkomst in de Rabobank om meer te weten te komen over deelname aan de coöperatie die zich met het lokaal opwekken van zonne-energie bezighoudt. 

Afgeladen vol was het, in het zaaltje van het pand aan de Taxandriaweg. En dus kwamen de flexibele wanden in het pand goed van pas; de zaal werd binnen no-time aan het aantal bezoekers aangepast. De honderden aanwezigen lieten zich informeren over de ambities en plannen omtrent het zonnepark dat op de voormalige vuilstort van Gemeente Waalwijk gesitueerd moet worden. 

Overweldigend
Het werd een avondvullend programma; alle geïnteresseerden in LangstraatZon van informatie voorzien en hun vragen beantwoorden. Want met 200 geïnteresseerden in de zaal was ook het aantal vragen flink. “Het was een geweldige avond”, zo stelt het bestuur. “Je ziet het; LangstraatZon leeft echt in de gemeente. De vragen bleven maar komen, dus mensen zijn echt geïnteresseerd. Dit was dan ook geweldig om te mogen doen.” 

De informatieavond in Waalwijk was de laatste van een reeks van 3. Er zijn veel inwoners van de gemeente bereikt, maar nog lang niet iedereen. Om diegenen die de bijeenkomsten gemist hebben toch een idee te geven van hetgeen er besproken is, zette de coöperatie de presentatie inmiddels online. Klik hier om ‘m te downloaden. Ook kun je op de website van de coöperatie terecht. Voor informatie, maar ook veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden komen aan bod.